Why Bakhmach city not keep the law?

05.10.2012

 

В ході проекту «Реалізація методики громадського моніторингу – основа прозорості державних закупівель», який координує ГО «Молодь ХХІ століття» за підтримки ГО «Центр Політичних Студій та Аналітики»(ЦПСА) експерти проаналізували чергову хвилю запитів та відповідей, отриманих від адміністрацій Чернігівської області. 

Одним з питань, яке цікавило експертів було яким чином в вибраних районах (15 основних по області ) проводилося оздоровлення дітей-інвалідів. Більшість відповідей, що були отримані мають інформацію, що влада докладає максимум зусиль для підтримки і оздоровлення дітей-інвалідів. В різних районах по-різному, але в більшості це мізерні суми. Позаяк добре, що і вони є. 

Можна сказати, що шокуючою була відповідь з Бахмацької РДА. Там перший заступник адміністрації взагалі не володіє інформацією по даному питанню. Відповідно він замість того, щоб надати відповідь на інформаційний запит і виконати норму закону відіслав нас за цією інформацією до лікарні. 

Нагадаємо, що Бахмацька РДА неодноразово порушує норми закону про доступ до інформації. Рік тому в ході подібного проекту чиновники згаданої РДА взагалі відмовлялися давати відповіді на запити. Або в Бахмачі не знають Законів України, або їх просто не хочуть виконувати!? 

Бахмацька адміністрація це лише найяскравіший приклад нехтування Закону України «Про доступ до публічної інформації». Насправді, ряд інших адміністрацій або відповідають неповністю на запити, або відповідають невчасно. Саме відсутністю повної відповіді на запити відзначились Куликівська , Борзнянська, Корюківська, Менська та Прилуцькі адміністрації

 

Прес-служба

Made by WebProduction