Students who are victims of violence, can graduate from the University with the help of Charles Scholarships Vaclav Havel

25.02.2014

Університет Карлів з великою стурбованістю спостерігає за актуальними подіями в Україні. Інформацію про застосоване насилля, наслідки котрого – десятки вбитих та сотні поранених, – ми сприймаємо з крайнім обуренням. Тим українським студентам, котрі постраждали від насилля, ми пропонуємо можливість закінчити навчання в Університеті Карловому за допомогою Стипендії Вацлава Гавела.


Заява Університету Карлового щодо актуальних подій в Україні 
м. Прага, 21 лютого 2014 р.
 

Університет Карлів з великою стурбованістю спостерігає за актуальними подіями в Україні. Інформацію про застосоване насилля, наслідки котрого – десятки вбитих та сотні поранених, – ми сприймаємо з крайнім обуренням. Вжиті заходи абсолютно несумісні з основними цінностями європейської цивілізації. Тому ми наполягаємо на необхідності політичного розв’язання кризи, що склалася. 

Такі дії, які вочевидь суперечать основним університетським ідеалам та цінностям, ми повністю засуджуємо. Тим українським студентам, котрі постраждали від насилля, ми пропонуємо можливість закінчити навчання в Університеті Карловому за допомогою Стипендії Вацлава Гавела, яку призначено в січні цього року. 

Д-р філософії Томаш Нігрін, д-р філософії, голова Академічного сенату УК 
Проф. Д-р медицини Томаш Зіма, д-р наук, ректор УК

Джерело : www.mzv.cz

Made by WebProduction