Civic Initiatives Support Centre with NGO YXXIC launched a campaign "every vote counts !"

09.09.2014

Центр підтримки громадських ініціатив разом із громадською організацією "Молодь - XXI століття" розпочав кампанію «Кожен голос важливий!»

Більше 30 громадських активістів та експертів зустрілися 6 – 7 вересня на семінарі, присвяченому обговоренню проблем, пов’язаних із реалізацією виборчого права громадян України. Особлива увага приділялась проблемам вимушених переселенців із зони АТО та тимчасово окупованої території Криму. Значна частина переселенців, покинувши рідні домівки, так і не стала на облік. 
Оскільки громадяни дуже часто не досить добре обізнані із особливостями виборчого законодавства – трапляються випадки, коли вони дуже пізно дізнаються, що втратили можливість обирати в день голосування. Ця проблема стосується не лише переселенців, а й людей, які перебувають у відрядженні, і студентів, які в день голосування не зможуть поїхати додому, на місце їхньої офіційної реєстрації тощо. Такі ситуації обумовлюють необхідність в проведенні інформаційної роботи серед виборців стосовно того, як вони можуть тимчасово змінити місце голосування. 
На семінарі було обговорено стратегію реалізації кампанії «Кожен голос важливий», в ході якої громадські активісти проведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з виборцями стосовно того, як бути включеним у списки виборців тієї дільниці, яка є максимально наближеною до місця перебування громадянина в день виборів. Всеукраїнська громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив», яка ініціювала просвітницьку кампанію, сподівається на підтримку відділів ведення Державного реєстру виборців, в чиїй компетенції забезпечення фахового складання списків виборців.

Made by WebProduction