Koryukivka: dialogue between the Council and the community possible

23.03.2015

20 березня в міста Корюківка, в залі засідань міської ради відбулись громадські слухання на тему «Діалог між владою та громадою» за участю міського голови Матюхи Ігоря Валерійовича та секретаря ради Малиша Леоніда Володимировича. Зокрема,мова йшла про перспективи ухвалення Статуту територіальної громади  міста Корюківка.

Як подати проект рішення до міської, селищної чи сільської  ради шляхом місцевої ініціативи та як провести громадські слухання, перспективи ухвалення Статуту територіальної громади міста Корюківка – основні питання громадських слухань на тему «Діалог між владою та громадою».

Це вже п’яте слухання  в рамках проекту «Громадські слухання». Слухання відбулись у м.Ніжин, Новгород-Сіверський, Сониця, Мена. Ці міста об’єднує одне: інформаційний вакуум  між громадою та владою. Відсутність порталів та ресурсів, які б дозволяли отримувати інформацію про діяльність ради, її рішень. Чим менше місто тим більша ця інформаційна прірва. Однак, буває і навпаки. Місто Мена та місто Корюківка має картину з точністю та навпаки. Активна влада  і дуже пасивна громада.

До обговорення були запрошені представники громадськості, місцевого самоврядування, експерти з питань впливу влади на громаду, ЗМІ, активні громадяни міста.  Свою думку з цих важливих питань висловили міський голова Ігор Матюха та секретар міської ради Леонід Малиш. Вони відзначили, що співпраця між міською владою та громадою міста плідно розвивається. Усі розумні громадські ініціативи підтримуються. Коли відбудеться  децентралізація та реформування місцевого самоврядування (укрупнення) то це буде слушним.  

Співпрацю громадських об’єднань з міською радою підтвердили активісти: голова ГО “Альтернатива” Володимир Онищук, депутат міської ради Сергій Милейко. Усі ініціативи з боку корюківських активістів підтримувалися. Леонід Неживий, представник партії “УДАР” сказав, що до міської влади питань не виникає.

Зокрема, за слова колишнього міського голови Анатолія Савченка, слід звернути увагу на діяльність Корюківської районної ради, очолюваної колишнім регіоналом   Михайлом Баклажко та районної державної  адміністрації (Віктор Чернуха).

Але найголовніша проблема для суспільства і громади в байдужості громадян. Місцеві проблеми повинні вирішуватися самими громадянами, а місцева влада повинна сприяти ініціативам громадян.   Керівники Корюківської міської ради запевнили, що й надалі відгукуватимуться на проблеми містян, громадських організацій.

 Організаторами виступили Чернігівська ГО «Молодь –  XXI століття» та Освітній Центр «Ініціатива» за підтримки Міжнародного Республіканського Інституту.

 

Made by WebProduction