"Union of Women of Kulikivshchyna" held a training "Prevention and Counteraction of Gender Violence"

03.05.2017

25 березня громадська організація «Спілка жінок Куликівщини» провела тренінг для зацікавлених осіб «Запобігання та протидія проявам гендерного насильства».

Тренінг проходив у рамках грантового проекту «Становлення гендерної рівності у суспільстві», який реалізує ГО «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» у партнерстві із ГО «Спілка жінок Куликівщини», що фінансується Європейським Союзом, представництво в Україні».

Проводила тренінг методист відділу методичного забезпечення соціальної роботи Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Велько Юлія Володимирівна.

Учасники заходу ознайомилися із витоками гендерного насильства, соціальними та культурними факторами, які ведуть до гендерного насильства. Традиційно була запропонована робота у групах та мозковий штурм. Наступними були теми «Авторитарна родина, як джерело домашнього насильства, або яка родина виховує кривдників. Чия це проблема? Вікові, психологічні, соціальні особливості жертви насильства в сім’ї». Ці теми бурхливо обговорювалися учасниками, які знаходили та пропонували шляхи вирішення таких проблем.

Насамкінець усі попрацювали над темою «Ми різні, але ми рівні. Форми та методи профілактичної роботи».

Захід вийшов цікавим та змістовним, учасники отримали нові знання, продуктивно попрацювали у групах, а на завершення обмінялися контактами між собою та тренером для подальшої співпраці.

 

Made by WebProduction